The Last Ship, 5 juni 2023

För första gången i Sverige framförs en körversion av Stings musikal The Last Ship. 400 körsångare från Västra Götaland sjunger om vad som händer med en stad och dess identitet när en hel varvsindustri läggs ned. I konserten medverkar också några av Sveriges bästa folkmusiker samt musikalartisterna Åsa Fång, Philip Jalmelid och Jacob Andréas, allt under ledning av Karl-Johan Ankarblom. Även publiken får vara med och sjunga. Stina Wollter håller ihop konserten med berättelser från Göteborgs varvshistoria, hämtat ur böckerna Varvsslammer av Aino Trosell och Arven efter varven av Maria Bard och Lena Öritsland.

Oavsett om du är ett fan av Sting’s musik, älskar körsång eller har en relation till varven är detta ett tillfälle du inte vill missa!

Konserten är ett samarbete mellan Göteborg & Co och Körcentrum Väst.

Läs mer här

Det här inlägget postades i Aktuella framträdanden. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar