Humoristerbandet på Teaterhuset, mars 2003

– Om Kärra Nå´ns spelning tillsammans med svenskt Humoristerband på Teaterhuset i Mölndal, fredagen den 28 februari och lördagen den 1 mars 2003.

Kören Kärra Nå´n har en enkel, men slagkraftig filosofi. Musik handlar om att ha roligt!

I våras tackade man ja till att vara med i Svenskt Humoristerband föreställning ”Att må som man förtjänar!” på Teaterhuset i Mölndal. Från början var det meningen att kören skulle backa upp bandet i en del nummer. ”Handla-nu-ja-kören” ur Handels Mässextra fick således ett gott tillskott i att sjunga handlandets något tveksamma lov, och en och annan visa eller rocklåt fick ett vackert körstöd. Kärra Nå´n var dock pigga på mer. Kent Fredriksson som skriver text och musik åt bandet hade aldrig någonsin tidigare skrivit något för en kör, men frestades av alla entusiastiska damer att pröva. Det resulterade i två låtar, ” Jag vill gärna bli perenn” och ”En hel kasse bärs”. Kent, som inte skriver noter, gjorde en enkel inspelning med texter och musik, Pia gjorde körarrangemangen och kören sjöng! Man var lite fundersam över hur man skulle lära sig allt utantill, men visade ingen som helst tveksamhet till hur man skulle sjunga eller hur det skulle låta. Och det lät bra! Texterna lärde man sig för övrigt snabbt! Elegant hissade man gomseglen i sångutflykter och halsbrytande ljudeskapader, såsom det utrycktes i programbladet. Den ena av dessa låtar handlar om att resa och meningen med att resa på semester. Vi diskuterade på en övning, att kören gärna skulle vara lite semesteranpassad i detta nummer. Vid nästa övningstillfälle kom hela kören utspökad i klädslar och tillbehör, så man kunde tro att man hamnat på ett billigt semesterhotell på Mallorca. Både kör, band och publik smittades av glädjen och hade roligt, men fastän körmedlemmarna spexade och publiken skrattade, så lät alla stämmorna lika säkert som vanligt!

Körsång är trevligt och med detta framträdande visade Kärra Nå´n, att det inte bara är vackert, utan att det kan vara roligt också.

I september skall kören och Svenskt Humoristerband åter samarbeta på Teaterhuset i Mölndal (25-27/9), nu med stöd av Ole Moe på gitarr och ännu en ny låt med kören.

Lämna ett svar