Gerd 80 år, mars 2024

På lördagseftermiddagen den 16/3 samlades några i kören på Olshammarskolan, för att överraskningsfira Gerd på hennes födelsedagsfest. Anki var redan på plats när vi andra dök upp och hon hade ordnat så vackra orange rosor, som vi presentade Gerd med. Det blev ett vackert fång att sätta i vas.
Kia, Sina, Bodil o Lilian hade också mött upp,  och till förstaaltarnas stora glädje var vi för ovanlighetens skull hela 5 (!) röster i stämman. Kändes stabilt o tryggt!
Pia spelade på pianot som lämpligt nog fanns på plats och vi tågade in till ”Visa i Backa”. Gerd såg lite överraskad ut och mycket glad, så vi fortsatte med ”Hyllningsvisa”.
Anki läste några väl valda, tänkvärda och roande ord och Pia läste undertecknads lilla dikt. Födelsedagsbarnet såg fortfarande nöjd o road ut, så vi avslutade vår lilla konsert med ”En vänlig grönskas rika dräkt”, en av jubilarens favoritsånger.
Sen trodde vi nog att vi skulle gå hem, men det skulle vi inte alls, för vi blev bjudna på jättegod buffé – pajer, sallader, kyckling mm. Smarrigt värre! Mellan varmrätt och marängtårta och smågodis (Gerds barnbarn Otto försäkrade oss om att vi kunde ta MYCKET godis, eftersom det fanns JÄTTEMYCKET kvar i köksenvirongerna), serverades presentöppning – ett alltid lika uppskattat inslag på kalas!

Gerd rekommenderade alla att försöka hänga med till 80, för det är kul att fylla år och ha fest som någon annan roddar. Och många fina presenter får man. Bara positivt med andra ord!

Säkra kort är ju alltid kul, så vi tackade för maten genom att stämma upp i en lyckad ”Gubben Noak”, tillsammans med Gerd. Applåder o leenden !

Efter det önskade vi Gerd med sällskap en fortsatt fin fest och begav oss hemåt, mätta o nöjda, efter en trevlig, god och uppskattad eftermiddag 😊